Nomad Design Online

BLOG

HostTree Webhosting: duurzamere keuze

Welke keuzes maakt Nomad Design Online omtrent duurzaamheid?

HostTree Webhosting, een duurzamere keuze; één van de commitments die Nomad Design Online aangaat is haar strijd tegen Greenwashing bij bedrijven en overheidsinstanties. De eerste bewuste verandering die we hiervoor aangingen was de keuze voor HostTree. Een Hostingservice aangesloten bij One Tree Planted.

Hou onze blog in de gaten voor meer informatie over onze bedrijfskeuzes en de strijd die we leveren met jouw hulp.

HostTree Webhosting Download hieronder de leaflet:

Wat is hosting en wat is een duurzamere keuze hierin?

Wat is dat nou eigenlijk; hosting? Stel je website voor als een huis. Een huis heeft een adres, de plek waar je website te vinden is. Dit noemen we een URL (Uniform Resource Locator) of domeinnaam. Je huis zou niet vindbaar zijn zonder deze informatie, net als je website niet vindbaar is als de bezoekers niet weten waar ze je moeten vinden.

Je huis is gebouwd op een stukje grond, net als je website. Dit “stukje grond” is de ruimte of opslag op een server. Deze servers worden beheerd door een hosting. Hier worden alle bestanden en informatie van je website veilig opgeslagen.

Deze servers gebruiken veel elektriciteit om deze service mogelijk te maken, om 24 uur per dag te draaien en jouw website in de lucht te houden. Omdat deze servers veel energie kosten kun je je goed voorstellen dat dit ook warm wordt, en dus koeling nodig heeft. Vele airconditioners zorgen ervoor dat de servers niet oververhit raken. Ook dit kost weer elektriciteit.

Waar komt deze elektriciteit vandaan, en hoe kunnen we er voor zorgen dat dit minder schadelijk is voor het milieu? Dat is wat we bij Nomad Design Online onderzoeken, blijven ontwikkelen en vooral bespreekbaar willen maken. Heb je een idee hoe wij deze service nog kunnen verbeteren? Wil je samenwerken of sparren, iets toevoegen, voel je vrij contact met ons op te nemen en het gesprek aan te gaan.

HostTree Webhosting: duurzamere keuze

 

Wat leveren wij in je hosting- en onderhoudspakket?

Naast een veilige en snelle hosting service op weg naar een duurzamere manier bij HostTree, leveren we ook een onderhoudspakket voor je website. Door onze jarenlange onderzoek zijn we tot een pakket aan software en plugins gekomen om jouw website snel en veilig te laten werken. Dit scheelt jouw jaren lang onderzoeken en ploeteren. Bespaar jezelf de moeite en ga mee in de Nomad Design Online flow.

We ondersteunen je híer en nu online, zodat jouw website en bedrijf voldoet aan de AVG wetgeving, beschermd is en jouw klanten meenemen in jouw verhaal. Onder andere Cookie consent, anti spam en een gebruiksvriendelijke layout zorgen ervoor dat mensen blijven lezen en kiezen voor jouw product of dienst.

Eco-friendly website logo HostTree hosting

 

Zelf je duurzamere webhosting beheren?

Ook dan kun je gaan voor de meer duurzamere optie. Via deze link kun je een pakket kiezen wat past bij jouw website. Dit is een affiliate link. Dit houdt in dat je Nomad Design Online steunt door via deze weg een hosting pakket af te nemen bij GreenGeeks.

 

Hoe werkt Nomad Design Online aan een betere dag van morgen?

 

Businesscard Nomad Design Online

Nomad Design Online werkt elke dag aan het verbeteren van haar services en producten. Duurzaamheid staat daarvoor hoog in ons prioriteitenlijstje. Naast de meer duurzame hosting keuze kijken we ook wat we nog meer kunnen doen. Zo werken we graag samen met PeterPrint voor het drukken van bijvoorbeeld visitekaartjes. Zij hebben onder andere gekozen voor een digitale drukpers, planten ze bomen samen met Trees For All en hebben ze een ruime keuze in milieuvriendelijkere papiersoorten als die van PaperWise. Op hun website hebben ze een mooie

onderbouwing voor hun keuzes, en staan ze net als Nomad Design Online altijd open voor verbetering.

In de nabije toekomst is het de droom van Nomad Design Online om door middel van de duurzamere hosting service een stichting op te zetten voor het eigenhandig planten van bomen en stimuleren van lokale projecten ten behoeve van duurzaamheid. Dus als je je bij ons aansluit, maak je dit ook mogelijk!

Momenteel werken we ook voor The Weather Makers, een geweldig project:

Is het nomadenleven wel zo duurzaam?

 

travel blog picture Nomad Design Online

Ook dit is een onderwerp dat ons veel bezig houdt. Het voordeel is dat we het meest van de tijd klein wonen en geen externe werkruimte hoeven te voorzien van elektriciteit en water et cetera. Reizen kost uiteraard wel energie en benzine. Hiervoor zijn we bezig met het opzetten en samenwerken binnen ons digital nomad netwerk, om te kijken of we de gezamenlijke footprint van reizigers en online werkers kunnen verkleinen. Door samen te werken, reizen, ruimtes te delen enzovoorts.

Het voordeel van onze manier van leven is dat we vrijwel nooit vliegen; uit principe en omdat we al vaak genoeg in een nieuwe avontuurlijke omgeving werken en leven. In het verleden hebben we veel vrijwilligerswerk gedaan bij bijvoorbeeld het voedselbos Den Food Bosch, het Hof van Moeder Aarde en communities in Portugal. Veel van onze website projecten sluiten ook aan bij de wil om te verduurzamen, of te werken aan een betere wereld voor bijvoorbeeld jongeren.

Wil je je eigen duurzaamheid binnen je bedrijf of thuisomgeving verbeteren?

We denken graag met je mee over duurzame keuzes die je zowel thuis als op het werk kunt maken. Bij Nomad Design Online streven we naar een bewuste en verantwoorde levensstijl. Zelf nemen we ook actief deel aan duurzame praktijken, zoals het kopen van onverwerkte en zo min mogelijk verpakte producten. Bovendien geven we de voorkeur aan biologische en lokale producten. We zijn ons ervan bewust dat duurzaamheid niet altijd eenvoudig is en dat er uitdagingen zijn, zelfs bij het maken van bewuste keuzes. Transparantie is daarom een belangrijk aspect van onze bedrijfsvoering. We nodigen je graag uit om met ons in gesprek te gaan en eventuele opmerkingen en suggesties met ons te delen. We geloven dat samenwerking en ideeënuitwisseling cruciaal zijn om tot nog betere oplossingen te komen.

Bij Nomad Design Online staan we voor een betere wereld van morgen, waarin we ons best doen om positieve verandering teweeg te brengen. Hoewel de impact van individuele keuzes misschien klein lijkt, geloven we dat elke keuze een stem is die wordt uitgebracht. We weigeren bij de pakken neer te zitten en te denken dat onze inspanningen geen zin hebben. Integendeel, we zijn vastberaden om ons steentje bij te dragen en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Elke stap in de richting van duurzaamheid is een stap vooruit.

We moedigen je aan om bewust te zijn van de keuzes die je maakt en het verschil dat je kunt maken. Samen kunnen we werken aan een betere toekomst, waarin duurzaamheid een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven. Laten we onze krachten bundelen en bouwen aan een wereld waarin we de verantwoordelijkheid nemen voor onze acties en streven naar een evenwichtige relatie met onze planeet.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Digital nomads wanted for pre-reading

The Ultimate Guide to Digital Nomadism: Pre-Readers Wanted!

Digital nomads wanted for pre-reading     Introduction   Are you ready to embark on an exciting journey as a digital nomad? Are you eager to explore the world while working remotely? We have an exciting opportunity for you! We’re currently creating an e-book that will serve as your ultimate guide to becoming a successful

Hoe word ik digital nomad in mijn Tussenjaar?

Tussenjaar in het buitenland; digital nomad worden

Hoe word ik digital nomad in mijn Tussenjaar? Nomad Design Online biedt een e-Book en e-Learning om jou op weg te helpen in het online avontuur. Ben je aankomend student en heb je een tussenjaar? Wil je graag ontdekken of online ondernemen en reizen wat voor je is? We ondersteunen je graag met onze kennis

De 5 Belangrijkste Voordelen van Yoast Premium voor je Website

De 5 Belangrijkste Voordelen van Yoast Premium voor je website

De 5 Belangrijkste voordelen van Yoast SEO Premium plugin voor je website   1. Verbeter je website voor nuttige resultaten Met Yoast Premium kun je je website optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, waardoor je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Dit betekent meer zichtbaarheid en meer potentiële bezoekers voor je website. Immers is het doel van

De ultieme gids voor jonge ondernemers

De ultieme gids voor jonge ondernemers

Nomad Design Hangout: De Ultieme Start-up voor jongeren, dit bouwen we momenteel op deze pagina. (juni 2023) Nomad Guide in to the Digital Galaxy Bij de Nomad Design Hangout komen twee krachtige programma’s samen. Deze programma’s zijn speciaal ontworpen voor jonge ondernemers in spe zoals jij. Het eerste programma is gericht op startende jonge ondernemers

Green eco-friendly web hosting service Affiliate-aankondigingen en transparantie

Affiliate-aankondigingen en het belang van transparantie

Wat zijn affiliates en waarom zijn ze belangrijk? Affiliates zijn individuen of bedrijven waarmee je samenwerkt om producten of diensten te promoten op je blog. Ze verdienen een commissie voor elke verkoop of conversie die voortkomt uit hun promotie-inspanningen. Affiliates zijn belangrijk omdat ze je kunnen helpen bij het genereren van inkomsten en het vergroten

> Start je online avontuur

BESTEL NU

Scroll naar boven