Nomad Design Online

BLOG

6 voordelen community websites

Wat zijn de voordelen van een community website?

 

Voordelen community websites

Het grote voordeel van een community website is het bij elkaar brengen van mensen. Denk aan; gerichte websites met gespecialiseerde doelgroepen, werkgroepen, studiegroepen, gelijkgestemden of anderszins mensen die we aan elkaar willen verbinden. De grote voordelen van community websites zijn dat je tools, kennis en contacten gemakkelijk kunt delen en tóch binnen de groep houdt. Zoals men dat vroeger al deed in communities, maar nu met de voordelen van het internet.

Hierbij zorgen wij voor een inlog systeem waardoor alleen leden toegang hebben tot de informatie online. Zo kunnen startende ondernemers elkaar vinden en ondersteunen in hun proces, scholieren ideeën uitwisselen voor een nieuw project of digital nomads hun diensten uitbesteden binnen de scene.

 

6 voordelen voor jouw community website

people, students, university-6027028.jpg

  1. Leer je doelgroep kennen
  2. Een technisch goede website is van groot belang
  3. Commitment
  4. Deel (succes) verhalen en leer van elkaar
  5. Stay up-to-date
  6. Waar ligt de behoefte van de community?

1. Leer je doelgroep kennen

Om te beginnen: wat is je doelgroep? Voor wie bouwen we je community website? Elke doelgroep heeft andere wensen, voorkeuren en onderwerpen, dat ken je vast van je eigen interesses. Wil je zelf een community website maken en de voordelen ervan ervaren, dan ondersteunen we je graag.

Nomad Design Online gaat met jou in gesprek aan de hand van een vragenlijst om te kijken waar de behoefte ligt van jouw doelgroep. Ook hiervoor kunnen we een survey houden om de wensen helder te krijgen. Zo wordt duidelijk wat we moeten gaan bouwen. Zo kan het zijn dat je community members behoefte hebben aan het verbinden met de ander voor het delen van ervaringen, of juist met een ander in contact wil komen voor het delen van gereedschappen, inzichten of andere kennis.

Vervolgens de vraag: wat zijn de voorkeuren van je members? Dit gaat over hoe de website eruit komt te zien qua vormgeving, uitstraling en indeling. Waar zouden jouw members bepaalde informatie zoeken op je website, wat voor uitstraling trekt de juiste mensen aan en hoe kunnen we zo helder mogelijk alle onderdelen vindbaar maken binnen je platform.

Als laatste gaan we kijken naar de interesses en onderwerpen die een plekje mogen krijgen in de community; topics. Hiervoor kunnen we pagina’s maken, in categorieën indelen en op onderwerpen selecteren doormiddel van tags. Communicatie binnen de groep is belangrijk, maar ook dat wat je uitstraalt naar buiten. Zodat jouw netwerk zich nog verder uit mag breiden online.

2. Een technisch goede website is van groot belang

Uiteraard zorgen wij bij Nomad Design Online voor een technisch goede en snelle website. We maken de website veilig, beschermen al jou waardevolle informatie en contacten en zorgen dat iedereen beschermd kan inloggen. Door het gebruik van ons HostTree hosting- en onderhoudspakket krijg jij toegang tot de beste plugins om je community website snel en veilig te laten werken.

Naast de technische kant van plugins en software, doet ook indeling en vormgeving een hoop om je website goed te laten werken. We leveren een huisstijl, logo en zelfs uitingen voor je gelinkte social media accounts. We ondersteunen je in het dichttimmeren van je platform conform AVG wetgeving, zodat persoonsgegevens ten alle tijden beschermd zijn.

In ons basis SEO pakket geleverd bij een custom made website zit het installeren van de Yoast Premium plugin en het aanmaken van Google Analytics/ Google Mijn Bedrijf. Wil je informatie over uitgebreidere SEO pakketten, neem dan contact met ons op; de SEO expert staat voor je klaar.

Eco-friendly website logo HostTree hosting

3. Commitment

Wat is commitment en hoe bewerkstelligen we dat bij je deelnemers? Hoe zorg je ervoor dat jouw platform écht gaat werken? Als eerste gaan we dus kijken naar je doelgroep en haar wensen. Daarna gaan we onderzoeken hoe we de community levend en actief houden. Je hebt pas wat aan een community website wanneer mensen terugkomen omdat er nog wat te delen is. Relevantie van je pagina’s, onderdelen en onderwerpen is dan ook zeer belangrijk. Dit kan altijd blijven groeien, maar laten we vooral goed van start gaan.

Wat is het voordeel van lid zijn van jouw community online, wat kunnen mensen er van opsteken, hoe kunnen we elkaar optillen en wat mag er gedeeld worden? Zorg er voor dat mensen terugkomen, blijven posten, reageren en contact kunnen leggen zodat het nut van de community echt tot uiting komt.

Het gaat erom een symbiose met de makers en members te bereiken, we vormen uiteindelijk samen de community. Zorg voor contactmogelijkheden onderling, geef members de aandacht en reviews die ze verdienen, creëer topics die relevant zijn en verdeel ze onder in chat groepen bijvoorbeeld. Een community offline, net als die online, zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen en erbij horen, zodat we het allemaal niet alleen het wiel hoeven uit te vinden. Gelukkig hebben wij al veel voorwerk gedaan voor jou en helpen we je graag op weg.

 

4. Deel (succes) verhalen en leer van elkaar

Dat is natuurlijk uiteindelijk het doel van je community en waar een online platform bij kan helpen. Mensen bij elkaar brengen en stimuleren leidt tot succesverhalen. Elkaar gunnen en vooruit helpen is wat Nomad Design Online belangrijk vindt. In het leven zijn we er vaker tegenaan gelopen dat kartrekkers en creatieve ideeën in de kiem gesmoord werden door anderen die aan ons twijfelden. Hieruit is een enorme kracht ontstaan om door te gaan, te creëren en, zonder ons te hoeven bewijzen, de mooiste projecten in de wereld te zetten. Zo willen we ook jouw project en community stimuleren door de online zichtbaarheid te vergroten en je visie online te representeren.

We gaan graag met je in gesprek over hoe we dat voor elkaar krijgen. Voor elkaar; daar gaat het om. Graag geven we wat voorbeelden van succesvolle community websites:

FreeSoul.community

Platform Cultuur Locaties

CBF Toezicht op goed doen

Wat is jouw succesverhaal en hoe kunnen we van elkaar leren? Laat het ons weten in een reactie!

Je kunt ook goed kijken naar andere, reeds bestaande voorbeelden van communities zoals jij die voor je ziet.  Bij Nomad Design Online zijn we bezig met het opzetten van de Digital Nomad HUB. Hier kunnen (digital) nomads elkaar vinden, samenwerken, uitbesteden, tools sharen, kennis uitbreiden en contact leggen.

5. Stay up-to-date

Dit kan op veel manieren. Een levendige community is aantrekkelijk voor je gebruikers en beter voor de wereld. Wij zorgen ervoor dat jouw software en plugins up-to-date zijn met ons onderhoudspakket. En we willen je ondersteunen in het vernieuwen van je platform, zodat deze met de tijd en veranderende behoeftes mee groeit. Laten we in gesprek gaan over wat er te delen is!

We werken samen met een bedrijf die gaat voor duurzaamheid, en net als wij, onderzoekt hoe we stappen kunnen zetten naar een groenere wereld. Bomen planten, minder energieverbruik, energie terug leveren en aansluitende projecten stimuleren online. Bekijk onze Hosting service voor meer informatie. Nomad Design Online streeft ernaar met de opbrengsten van haar communities terug te geven aan de aarde en te investeren in groen projecten wereldwijd. Heb jij een mooi idee en sluit dit aan bij jouw missie? Dan is een samenwerking met Nomad Design Online geschikt.

 

6. Waar ligt de behoefte van de online community?

Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een online community is het verzamelen van data; waar ligt de behoefte van je members? Samen in dit onderzoek door middel van een e-mail survey kunnen we achterhalen wat eigenlijk de vraag is van je doelgroep. Dit is ook een aspect wat blijft groeien, en als je de commitment goed regelt binnen je platform, breidt dit zich vanzelf uit door bijdragen van je members. Zo haal je alle voordelen uit jouw online community website.

 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Wat je zelf kunt doen aan SEO voor jouw website?

Elke Nomad Design Online website wordt SEO-ready afgeleverd. Dit houdt in dat we relevante pagina namen kiezen, de website logisch en gebruiksvriendelijk indelen, gebruik maken van een snelle hosting service en voor jou de plugin  Yoast Premium SEO installeren. Dit is echt een basis van waaruit je veel meer kunt doen om beter gevonden te

Digital nomads wanted for pre-reading

The Ultimate Guide to Digital Nomadism: Pre-Readers Wanted!

Digital nomads wanted for pre-reading     Introduction   Are you ready to embark on an exciting journey as a digital nomad? Are you eager to explore the world while working remotely? We have an exciting opportunity for you! We’re currently creating an e-book that will serve as your ultimate guide to becoming a successful

Hoe word ik digital nomad in mijn Tussenjaar?

Tussenjaar in het buitenland; digital nomad worden

Hoe word ik digital nomad in mijn Tussenjaar? Nomad Design Online biedt een e-Book en e-Learning om jou op weg te helpen in het online avontuur. Ben je aankomend student en heb je een tussenjaar? Wil je graag ontdekken of online ondernemen en reizen wat voor je is? We ondersteunen je graag met onze kennis

De 5 Belangrijkste Voordelen van Yoast Premium voor je Website

De 5 Belangrijkste Voordelen van Yoast Premium voor je website

De 5 Belangrijkste voordelen van Yoast SEO Premium plugin voor je website   1. Verbeter je website voor nuttige resultaten Met Yoast Premium kun je je website optimaliseren voor zoekmachines zoals Google, waardoor je hoger in de zoekresultaten terechtkomt. Dit betekent meer zichtbaarheid en meer potentiële bezoekers voor je website. Immers is het doel van

De ultieme gids voor jonge ondernemers

De ultieme gids voor jonge ondernemers

Nomad Design Hangout: De Ultieme Start-up voor jongeren, dit bouwen we momenteel op deze pagina. (juni 2023) Nomad Guide in to the Digital Galaxy Bij de Nomad Design Hangout komen twee krachtige programma’s samen. Deze programma’s zijn speciaal ontworpen voor jonge ondernemers in spe zoals jij. Het eerste programma is gericht op startende jonge ondernemers

> Start je online avontuur

BESTEL NU

Scroll naar boven